İspanyolların evde hızlı ve kolay geleneksel cheesecake tarİfİ




Şu anda nereye gidersek menüde gördüğümüz, dillerden düşmeyen San Sebastian cheesecake’in geleneksel bir İspanyol tatlısı olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye'de San Sebastian adını alan bu kek (en lezzetli cheesecakeler İspanya’nın kuzeyindeki San Sebastian'da yapıldığı düşünüldüğü için) aslında İspanya'da yalnızca "tarta de queso" adıyla biliniyor. İspanya'da bu cheesecake yıllardır İspanyol anneanne ve babaannelerin evlerinde yaptığı ve ülkedeki her restoranda ve barda menüde bulabileceğiniz bir kek aslında. Diğer cheesecakelerden farkı ise içinin çok yumuşak, bıldır bıldır oynayan bir kıvamda olması ve üstünde herhangi bir sos olmadan servis edilmesi. Peki bu kekin orijinal tarifini bir İspanyol’dan öğrenmeye ne dersiniz?

İspanya San Sebastian'daki cheesecake'leri ile ünlü bar "La Viña"

Eşim İspanyol ve profesyonel bir şef olmasa da evde boş zamanlarında yemek yapmayı çok seviyor. Aşağıda paylaştığım San Sebastian cheesecake tarifi de onun İspanyol şeflerden öğrendiği bir tarif. Üstelik yapması da çok kolay!

Malzemeler:


1 paket pötibör bisküvi
100 gr tereyağı
600 gram labne peynir
200 gram toz şeker
400 gram krema
6 tane yumurta
1 tutam tuz

Yapılışı:


Fırını 200 derecede önceden ısıtın. 1 paket pötibör bisküviyi rondo yardımı ile öğütün. 100 gram tereyağını ocakta erittikten sonra bunun üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bunu keki yapacağınız kalıbın dibine dökün ve kekin tabanı haline getirin. Sonra başka bir kapta 6 yumurtayı kırıp karıştırın. İçine şeker ve kremayı da ekleyin. İsterseniz yine rondo yardımı ile iyice öğütün. Bir tutam tuz koyun, karıştırın ve bunu da kek kalıbına dökün. Isınmış olan fırına alt ve üstten ısı alacak ayarda koyun ve 35-40 dakika pişirin. Bu kek piştiği halde içi biraz sıvı kalacaktır, merak etmeyin. Soğuduktan sonra hâlâ yumuşak ama biraz daha yenecek kıvamda olacaktır. Yanına çayınızı kahvenizi de alıp afiyetle yiyebilirsiniz :) 



Yapımını görmek için YouTube videomuzu da izleyebilirsiniz!




¡Buen provecho! Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar