Tİpİk bİr İspanyol kahvaltısı: Pan con tomate tarİfİ
Çoğu insanın aklına İspanyol
kahvaltısı deyince aynı şey geliyor: Churros! Evet, churros ve sıcak çikolata
özellikle hafta sonları için hala İspanyolların bir numarası ama bundan çok
daha yaygın ve çok daha sık yenen başka bir kahvaltılıkları daha var: Pan con
tomate! Direkt çevirirsek, domatesli ekmek. Böyle deyince kulağa çok çekici ya
da farklı gelmiyor olabilir ama aslında o kadar lezzetli ve o kadar basit ki
yıllardır biz bunu niye düşünememişiz diye kendinize sorabilirsiniz.
Malzemeler:
- Ekmek dilimleri
- Domates
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapımı:
Ekmek dilimlerini güzelce
kızartın. Onlar kızarırken siz domateslerinizi alıp dörde bölün ve rendelemeye
başlayın. (Rondoya koymayın çünkü çok daha sulu kıvamda çıkacaktır.) Domatesin
kabuklarını içine katmayın. Rendelenmiş domateslerimize biraz zeytinyağı, tuz
ve karabiber koyun ve karıştırın. Bir diş sarımsağı soyun ve ikiye bölün.
Bunları sıcacık, çıtır çıtır kızarmış ekmeklerinizin üzerine lezzet vermesi
için sürün. Ardından ekmeklerin üzerine çok az zeytinyağı dökün. Son olarak sarımsaklı
ekmek dilimlerinizin üzerini hazırladığınız domates sosuyla kaplayın. (İsteyenler
üzerlerine azıcık kekik de koyabilir). Veeee… hazır!
Pan con tomate’yi üzerine
istediğiniz peynir veya salamı koyarak da yiyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi damak
tadımıza uyan, evde çabucak ve kolayca yapabileceğiniz bir tarif bu. Pazar
sabahları evde aile veya arkadaşlarınızla yapacağınız kahvaltı ya da brunch’a
eklenebilecek değişik bir yiyecek aynı zamanda.
Nasıl yapıldığını izlemek istiyorsanız YouTube videomuza da göz atabilirsiniz!
Afiyet olsun! ¡Buen provecho!
¡Ciao!
Not: Diğer tapas tariflerimiz için buraya tıklayın!
Yorumlar
Yorum Gönder