Tİpİk bİr İspanyol kahvaltısı: Pan con tomate tarİfİ



Çoğu insanın aklına İspanyol kahvaltısı deyince aynı şey geliyor: Churros! Evet, churros ve sıcak çikolata özellikle hafta sonları için hala İspanyolların bir numarası ama bundan çok daha yaygın ve çok daha sık yenen başka bir kahvaltılıkları daha var: Pan con tomate! Direkt çevirirsek, domatesli ekmek. Böyle deyince kulağa çok çekici ya da farklı gelmiyor olabilir ama aslında o kadar lezzetli ve o kadar basit ki yıllardır biz bunu niye düşünememişiz diye kendinize sorabilirsiniz.

Malzemeler:


- Ekmek dilimleri
- Domates
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Yapımı:

Ekmek dilimlerini güzelce kızartın. Onlar kızarırken siz domateslerinizi alıp dörde bölün ve rendelemeye başlayın. (Rondoya koymayın çünkü çok daha sulu kıvamda çıkacaktır.) Domatesin kabuklarını içine katmayın. Rendelenmiş domateslerimize biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber koyun ve karıştırın. Bir diş sarımsağı soyun ve ikiye bölün. Bunları sıcacık, çıtır çıtır kızarmış ekmeklerinizin üzerine lezzet vermesi için sürün. Ardından ekmeklerin üzerine çok az zeytinyağı dökün. Son olarak sarımsaklı ekmek dilimlerinizin üzerini hazırladığınız domates sosuyla kaplayın. (İsteyenler üzerlerine azıcık kekik de koyabilir). Veeee… hazır!


Pan con tomate’yi üzerine istediğiniz peynir veya salamı koyarak da yiyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi damak tadımıza uyan, evde çabucak ve kolayca yapabileceğiniz bir tarif bu. Pazar sabahları evde aile veya arkadaşlarınızla yapacağınız kahvaltı ya da brunch’a eklenebilecek değişik bir yiyecek aynı zamanda.


Nasıl yapıldığını izlemek istiyorsanız YouTube videomuza da göz atabilirsiniz!


Afiyet olsun! ¡Buen provecho!

¡Ciao!


Not: Diğer tapas tariflerimiz için buraya tıklayın!






Yorumlar

Popüler Yayınlar