İspanyolların klasİk pazar kahvaltılığı Churros nasıl yapılır?
Churros aslında tulumbaya benzer bir İspanyol tatlısıymış gibi bilinse de aslında ne tulumba kadar tatlı ne de yemeklerden sonra tatlı niyetine yenen bir yiyecek. Churros aslında İspanyolların genellikle haftasonları yedikleri, yanında toz şeker ve sıcak çikolata ile servis edilen bir çeşit kahvaltılık. Bir de churrosun bir boy büyüğü olan “porras” var. O da aynı şekilde yeniyor ama nedense churros kadar çok bilinmiyor. Normalde İspanyollar evde churros yapmak yerine sabahları bir “churreria”ya gidip orada yemeği tercih ediyorlar ama bizim tarifle siz de evde kolayca churros yapabilirsiniz! Hazırsanız başlıyoruz! :)
Malzemeler: (2 kişilik)
- 1 bardak un
- 1 bardak su
- 100 gr tereyağı
- 1 fiske tuz
- 1 fiske toz tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
Servisi için:
- Süt ve hazır sıcak çikolata
karışımı
- Toz şeker ve tarçın karışımı
Yapılışı:
Önce hamurundan başlayalım. Bir
tencereye bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine tereyağını ilave
edin. Tereyağı eridikten sonra içine bir bardak un koyup orta ateşte
karıştırın. Sonra içine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, bir fiske tarçın, 2
yumurta ve 1 fiske tuz ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hepsi iyice
karışınca hamuru ateşten alın ve pastacıların kullandığı bir krema torbasına ya
da pompasına koyun. Başka bir tencereye (ya da tavaya) zeytinyağı koyun ve
iyice kızınca torba ya da pompanızdaki hamuru şeritler halinde (ya da
isterseniz bir tarafı yuvarlak çapraz şekil de verebilirsiniz) kesip kızgın
yağın içine atın. Bir iki dakika kızartın ve kahverengileşenleri soğuması için
yağdan çıkarıp ayrı bir tabağa alın.
Churronun yanında servis etmek
için istediğiniz bir hazır sıcak çikolata karışımını süt ile karıştırıp ısıtın.
Ayrıca bir kâsede toz şeker ve biraz tarçını karıştırıp onu da churronun
yanında servis edebilirisniz. Genelde İspanyollar churrosu bunlara banarak
yerler. Hepsi bu kadar! Ev yapımı churronuz hazır!
YouTube kanalımızdaki churros tarifi videomuzu da izleyebilirsiniz!
¡Buen provecho!
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder