İspanyolların şampanya ve lİmonlu sorbe kokteylİ: Sorbete de lİmon
Bizde yemeklerden sonra ikram edilen çay, kahve gibi ya da sindirime yardımcı maden suları gibi İspanyolların da yemeklerden sonra sindirim için ikram ettikleri içkiler var. Restoranlarda veya İspanyol evlerinde ya “chupito” denilen shot bardaklarında çeşitli likörler servis ediliyor (bitkisel olan “licor de hierbas”, kremalı olan “crema de orujo”, kahveli olan “licor de cafe” ve üzümden yapılan “pacharan” gibi değişik likör çeşitlerine rastlayabilirsiniz) ya da Sorbete de limon gibi kokteyl tarzı içkiler sunuluyor. Tat ve görünüş olarak benim favorim Sorbeteler :) Eğer siz de misafirlerinize orijinal ve lezzetli bir şeyler sunmak istiyorsanız Sorbete de limon tam size göre. Hem tadı harika hem de sunumu için birbir türlü dekorasyon fikri bulabilirsiniz. Yapımı da çok hızlı ve kolay.
Malzemeler: (4 kişilik)
- 1 litre şampanya
- 1 litre limonlu dondurma ya da
sorbe
- Süsleme için 1-2 adet sarı veya
yeşil limon
Yapımı:
Yapmaya başlamadan önce
şampanyayı iyice soğuması için 20 dakika kadar buzlukta bekletin ve servis
edeceğiniz bardakları da soğuması için buzdolabına koyun. Bunlar soğurken bir
limonu alıp kabuklarını soymaya başlayın. Fotoğraflardaki gibi ince ince
soyabilmek için bir alet var (tam adını bilemiyorum ama internetten meyve
süsleme seti olarak bulup almıştım). Eğer evinizde bu yoksa küçük bir rende rende
ile de ince ince yapabilirsiniz. İstediğiniz kadar yaptıktan sonra diğer
limonu alıp ince ince dilimleyin. Bunlar bardakların üzerine süs olarak
konacak, o yüzden bir tarafını biraz kesin.
Son olarak limonlu dondurmanızı (ya da sorbenizi) ve buzlukta beklemiş olan şampanyanızı (isterseniz içine biraz da ince ince soyduğunuz limon kabuklarından da ekleyerek) bir kaba koyun ve rondoda 2-3 dakika öğütün. Karışımınız bol köpüklü bir sıvı haline gelecek. Güzel bir karafa ya da sürahiye koyup servis edebilirsiniz. Bardaklarda servis edecekseniz üstüne ince limon kabuklarından ve bir dilim limon koymayı unutmayın. Bizde nane yoktu ama nane yaprakları da çok şık bir şekilde içeceğinizi tamamlayabilir.
Eğer Sorbete’nin köpüğü gittiyse
veya az olduysa merak etmeyin, biraz buzdolabında bekletin, sıvı altta kalacak
ve bütün köpükler yüzeye çıkıp kalın bir katman oluşturacaklar :)
İşte bu kadar! Hem göze hem de
damak tadımıza hitap eden Sorbete de limon hazır!
Yorumlar
Yorum Gönder