Yaz akşamlarının vazgeçİlmezİ meyvelİ kokteyl Sangrİa
Sangria, bana (ve aslında İspanyol olan o olduğu için, eşime) en çok sorulan tariflerden biri. Türkiye’deki imajından dolayı çok merak ediliyor ve yapması çok zor zannediliyor. “Sangria” deyince aklımıza herkesin bilmediği, her yerde bulunmayan ama bulunan yerlerde de çok pahalıya satılan sofistike bir İspanyol kokteyli geliyor, değil mi? Halbuki, İspanya’da arkadaşlarla bir araya gelinen bir barbeküde ya da yazın festivallerde servis edilen, ne sofistike ne de pahalı olan bir kokteyl Sangria. Ve, sanılanın aksine, hazırlaması da çok hızlı ve kolay. Yalnızca hazırladıktan sonra birkaç saat buzdolabında soğumasını beklemeniz gerekiyor.
Malzemeler: (6 kişilik)
- 1 şişe kırmızı şarap
- 1 kutu gazoz ya da kola
- 4 - 5 portakal (eğer hazır
portakal suyu kullanacaksanız, gerek yok)
- İstediğiniz sulu mevsim
meyveleri (en çok portakal, elma, armut, şeftali kullanılıyor. Bunlardan birer
tane yeterli. Biz portakal ve yeşil elma kullandık.)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2-3 tarçın çubuğu
Yapımı:
Eğer hazır portakal suyu
kullanmayacaksanız öncelikle portakalları sıkın. Sonra portakal suyunun içine
kırmızı şarabı ve gazoz ya da kola’yı koyun. Dilediğiniz mevsim meyvelerinin
kabuklarını soyup küp küp ya da küçük dilimler halinde kesip içine atın (eğer
kabuklarını bardakların üzerinde dekoratif amaçlı kullanacaksanız, saklayın).
Tarçını ve tarçın çubuklarını da ekleyin ve karıştırın. Soğuması ve tatların
iyice birbirine karışması için buzdolabına koyun. Birkaç saat sonra Sangria’nız
servise hazır!
Yapılışını YouTube videomuzdan da izleyebilirsiniz :)
Süsleme önerileri:
Türkiye’deki düğünümüzde İspanyol
kültüründen detaylar da olmasını istediğimiz için nikahtan önce verdiğimiz
kokteylde misafirlere Sangria servis etmiştik. Hatta bu Sangria’lar eşimin
tarifiyle yapılmıştı. Bahçede güneş batarken manzaraya karşı Sangria’larını
yudumlayan misafirlerimiz çok mutlu olmuştu. Düğün ya da kokteyllerine farklı
ve lezzetli bir detay eklemek isteyen çiftlere duyurulur! :)
Kokteylde Sangria’lar bu şekilde servis edilmişti. Siz de kullandığınız meyvelerin kabuklarını bu şekilde dekor olarak kullanabilirsiniz.
Bizim evde yaptığımız Sangria’ları ben böyle süsledim ama siz nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz. Hepsi sizin yaratıcılığınıza kalmış :)
¡Buen provecho! Afiyet olsun!
Not 1: Sangria'nızı yudumlarken kendinizi İspanya'da hissetmek için İspanyolca en güzel soft şarkılardan seçtiğimiz YouTube şarkı listemizi buraya tıklayarak dinleyebilirsiniz!
Yorumlar
Yorum Gönder